151 Görüntülenme
Ölümcül Masumiyet Deadly Illusions
7.5 IMDB Puanı

Ölümcül Masumiyet Deadly Illusions

(Invention for Destruction)
  • Yapım Yılı
Kategori
Yönetmen
Senaryo Frantisek Hrubín (scenario), Jules Verne (novel), Milan Vácha (dialogue), Karel Zeman (freely adapted for the screen), Karel Zeman (scenario)
Gerilim türünde karşımıza çıkan Ölümcül Masumiyet (Deadly Illusions) filmde bir roman yazarının hayatını konu alır. Yazmanın vermiş olduğu tutkuyla hayatına devam eden karakterimiz bu uğurda çok başarılıdır. Üstelik bu yazma konusunda o kadar başarılıdır ki roman yazma tutkusuyla başarılarının ardı arkası kesilmez. Her yazdığı eser bu başarısından dolayı en çok satanların arasına girer. Ancak bu başarılı yazmalar ve üst üste gelen en çok satanlar listesine girme başarısı maalesef kitlenme sonucu durur. Çünkü yazarımız yeni kitaplar yazmak için gereken ilhamı bulamaz.
İlhamı bulmakta zorlandıkça çocuklarıyla da ilgilenemez ve ilhamını geri kazanmak için çocuklarına dadı tutar. Bu sayede tekrar yazmaya başlar ancak bu kez de farklı bağlantılar kurmaya başlar. Kurduğu bağlantı gerçek hayatıyla kurguladığı kitabın arasında oluşan farklı bağlantılardır. Ve bu durumu çok fazla kafasına takan yazarımız kurduğu bağlantılar sonu artık gerçeklik algısını yitirmeye başlar. Ölümcül masumiyet ile suçluluk arasında kalır ve gerçek ile kitabını ayıramamaya başlar.