163 Görüntülenme
The Night
5.5 IMDB Puanı

The Night

(The Night Clerk)
  • Yapım Yılı
Kategori
Senaryo Michael Cristofer
ABD'de yaşayan İranlı bir çift, hiç bitmeyen bir gecede, sinsi olaylar onları aralarına giren sırlarla yüzleşmeye zorlayınca bir otelde mahsur kalırlar. Arkadaşlarıyla dışarıda geçirdikleri bir gecenin ardından, yorgun ve evli bir çift olan Babak (Shahab Hosseini), Neda (Niousha Noor) ve bebekleri, görkemli ama ürkütücü Normandie Oteli'ne sığınır. Sonsuz görünen bir gece boyunca, Babak ve Neda, birbirlerinden sakladıkları karanlık sırlara açlık çeken kötü niyetli bir güçle kilitli kaldıklarını fark ettiklerinde, gizemli karışıklıklar gecelerini mahveder. Arkadaşları Farhad ve Sofia uzun süredir görüşemedikleri için onları evlerine davet ederler. Çok güzel bir gece geçiren çift biraz da içki içmiştir. Bunu fark eden Farhad gecenin sonunda onlardan kalmalarını ister çünkü Neda ve Babak ’ın evi yaklaşık 1 saatlik uzaklıktadır ve Babak biraz çakırkeyif haldedir.
Ancak Babak, Farhad ’ın ısrarlarına rağmen bunu kabul etmez ve Neda ile kızını da alıp gitmek ister. Neda arabayı kendisinin kullanmasını ister çünkü Babak sarhoştur ancak Babak, Neda ’nın ehliyeti olmadığı için arabayı vermek istemez ve böylece onlar için hiç bitmeyecek bir geceye başlamış olurlar. Yolda biraz gittikten sonra Neda iyice huysuzlaşır çünkü Babak arabayı düzgün kullanamamaktadır ve Neda ’nın dırdırına dayanamayan Babak geceyi bir otelde geçirmeyi kabul eder. Gittikleri otelin ismi Normandie Otelidir. Oteldeki tek müşteri bu ikilidir ve odalarına geçtikten sonra uyumaya çalışırlar ancak birileri onları taciz ediyormuş gibi hissederler. Sürekli sesler duymaya başlarlar ve korkmaya başlarlar. Ne olduğunu anlamayan çift polisi de işin içine dâhil edecektir ancak onları bekleyen büyük sırlar perdesinden kurtulmaları o kadar da kolay olmayacaktır. Gece boyunca birbirlerinden sakladıkları tüm sırlar ortaya çıkacak ve söyledikleri yalanların cezasını çekecekler.
Kourosh Ahari ve Milad Jarmooz ’un senaryosunu yazdığı The Night filminin yönetmen koltuğunda yine Ahari oturuyor. 29 Ocak 2021 ’de vizyona giren Amerikan yapımı film karşımıza korku, gizem ve gerilim türleriyle çıkıyor. Molins Film Festival ’de üç dalda ödül kazanmaya hak kazanan başarılı filmin oyuncu kadrosunda Shabab Hosseini, Niousha Noor ve Michael Graham gibi isimler yer alıyor.